Monthly Archives: May 2008

Selamat pengantin Baru ET & Ikram


Cake hantaran ini adalah order daripada fied, semuga fied & family berpuas hati. Selamat Pengantin Baru kepada ET dan Ikram. Semuga menjadi sebuah keluarga yang sakinah ,mawwadah , rahmah. amin.

Cake angka 2 (happy bday Sofiya)



Assalamu’alaikum
Happy 2nd Birthday Iman Sofiya. Cake ni di tempah cik zaini daripada Bangi. selain daripada itu zaini juga ada order fancy cookies. Cake ini menggunakan edible image, order dekat kak liana .
Zaini, edible tu boleh makan tau…kertas edible tu di perbuat dari kertas gula, ink dia pun selamat di makan. So don’t worry.
Semuga zaini dan family berpuas hati dengan cake,cookies tu ye…
Berbanyak terimakasih kerana sudi mencuba cake saye. alhamdulillah..

Cake hantaran

Assalamu’alaikum…
lama rasanya tak update blog ni…
Bismillah….launch product baru dari ‘Happyninie’..
Cake hantaran yang cukup simple, dibalut dengan fondant dan hiasan royal icing. Fondant ni rasa dia manis, cake tu size 8 inch, berat cake 1500 gr.
Cake fondant sesuai untuk majelis apa sahaja. Untuk wedding cake pun ok juga. wish everybody happy 🙂
Cake cantik, tapi kamera tak ok pulak…..nak kena beli kamera jawabnya 😦
ke.. ada yg berbaik hati nak hibahkan satu untuk I..he..he……

Fancy Cookies lagi

hai…hai….
Fancy cookies ini adalah order dari kak dayang kek lapis serawak. sape-sape nak rasa kek lapis dia yg sedap tu boleh lawati blog dia. Semalam jumpa kak dayang …oow..ternyata ssst….dia ni lawa..lagi lawa daripada gambar die kat blog tu….he..he..(ikhlas ni..). Dia siap bagi ninie kek yg dia buat, terimakasih banyak kak dayang.

My 1st Barbie Cake

Jangan gelakkan gambar barbie saye ni ye…
Gambar tu tak berapa clear, maklumlah gambar tu saya snap lagi dg camera HP. Saya confident je, nak posting gambar ni, sebabnye this is ‘my 1st Barbie cake’. So, ade jugaklah historical story di sebaliknya.

Ni Barbie cake khas untuk anak buah , sempena hari jadi dia. Saya buatkan Barbie cake dengan cupcakes. Cake tu brownies kukus dengan butter cake kukus.
Alhamdulillah, anak buah seronok, happy sangat-sangat, sebabnya belum ada lagi kawan2 die yang celebrate hari jadi guna Barbie cake ni. Kira dia the first lah….

Apapun, puas hati bila tengok anak buah seronok,happy. letih,lenguh tu rasa dah hilang. Happy Birthday Berlian…….

Cake Tapai Keju

Bikin cake tapai keju…
hmmmmm….wangi……suamiku tercari-cari kat mane aku bakar cake, tak jumpa oven kat tempat biasanya. He..he..saja aku pindah oven tu.

rasanya memang sedap…nyam…nyam…..tapai …dengan parutan keju.
untuk teman minum petang, minum pagi, ape-ape aje lah…(tak nak kalah dengan sheila d bom….he..he,)