Monthly Archives: August 2009

Number 1 for baby Yen Xiu

yenxiu01

yenxiu02

White number one cake for baby Yen Xiu.choc moist cake with banana flavour, Simple white cake with less coloring. Requested & ordered by Sett from Bukit Segar Jaya. Thank you so much sett 🙂

Barbie Mariposa Cake

Barbie mariposa with standing edible image

Barbie mariposa

barbie Mariposa cake ini special untuk Nur khalisha di order puan Suzana dari Cheras. memang pandai lah Puan suzana cari contoh cake ni..very creative. Original design by Andrea’s sweetCakes hasil creativity dia memang cantik-cantik sume 🙂 I really appreciate your kindness Andrea 🙂

pembuatan cake Barbie mariposa ni amatlah mencabar 🙂 disebabkan saya tak de cutter bentuk daun, saya gunakan tangan saya ni untuk memotong dedaunan (sayap) tu dg menggunakan cutter. Satu..demi satu..alhamdulillah akhirnya berjaya menyelesaikan cake ini. Puan suzana nakkan kaler Pink and purple. Tapi napa purple tu jadi lain sikit on pic 😦

BTW, Alhamdulillah Puan Suzana berpuas hati dg cake ni,dia ada hantar sms ” Slm Ninie!Kek birthday vy cantik n sedap…ramai org puji!Tq:) “

terimakasih banyak puan suzana…Happy birthday Nur Khalisha 🙂

Barbies cookies stick

nurcookiesstick

Nur khalisha peminat Barbie number 1 he..he..50 batang cookies stick dg gambar edible barbie-barbie nan cantik di order puan Suzana untuk bday Nur khalisha. macam mana Nur khalisha suke tak….Terimakasih kak Suzana 🙂

Number 1 cake Nur Maisarah

nurmaisarah

Cake angka 1 yang ke sekian kalinya, untuk Nurmaisarah yang comel 🙂 di tempah Puan Rabiatul. Nak color Biru turqoise ala-ala baju kahwin Khai dan Rosma 🙂 he..he..

Harap sesuai warna ni ye….komen dia via SMS ” Terimakasih ye utk kek 2.Cantik sgt.semua family sy puas hati..lain kali boleh order lg…..”

Terimakasih banyak kepada Puan Rabiatul sekeluarga, harap sekarang dah sihat ye 🙂

Fancy Cookies

fancycookies

2 kotak fancy cookies di order Puan Nurul dari BUkit Tinggi , sebelum ni puan Nurul pernah order cookies stick untuk birthday anak dia. terimakasih Puan Nurul 🙂

Birthday Cup cake for ILLA

illacupcake01

Illa02

Cup cake set bertuliskan Happy Birthday Illa From Acik, di order kak Ruqayah. Nak deco tulisan dg bunga2. Mulanya nak bubuh bunga2 butter cream kat tepi-tepi tu…tapi…hmm..rasa tak cukup space and finally letak bunga2 fondant je….cantik kan?? Thank you …

cup cake hantaran

tunangcupacake

20 pcs cup cakes untuk hantaran pertunangan, deco,color tak kisah, so macam nilah jadinya. Simple rosette, daun,swirl???….. harap berpuas hati 🙂 terima kasih daun keladi.

Cake No 1 untuk Damia

Damia first bday

Cake angka 1 ,yg ni untuk Damia, di tempah oleh Ita dari Desa petaling, KL. Warna tema adalah Purple,sesuai dg Barney 🙂 .

Ni satu hal lagi, color purple tu jadi lain pula bila dah kena camera…I wonder why???

Harap Ita dan keluarga berkenan dg kek ni ye…kek ni telahpun sampai ke tangan yg empunya tanggal 1 ogos lepas..he..he… maaf ye..lambat posting 🙂

Baby Theme Cup cake

babyset

babyblanket

Cup cake ni order hari Jumaat 31 Julai 2009 baru posting hari ini….

3 set baby theme cup cakes ataupun 75 pcs tema baby dan 25 pcs sponge bob. diorder oleh Fied. nak siapkan 100 biji cup cake ni, ‘terpaksa’ baking almost 2 kali ganda, disebabkan cake tu kecut dan lekang dari cup. betul2 mencabar, baking sehingga ke pagi. Tu lah lewat nak siapkan cup cake ni. Dah tu ,kerana rushing tak sempat amik gambar di tempat yg sesuai, terpaksalah snap masa dah masuk dalam box tu. tengoklah result dia tak cukup cantik, tak cukup light kot… 😦

Alhamdulillah akhirnya boleh juga habiskan ‘kerja’ ni,harap Fied puas hati 🙂
Saya ucapkan ribuan terimakasih kepada Fied & Family yg telah berkenan menempah kek dari saya …semuga murah rezeki Fied..maaf lah kalau lewat siapkan kek ari itu ye 🙂

Sponge Bob cupcake

spongebob zeyad

25 pcs cup cake sponge bob di pesan Fied, customer setia 🙂 .Cup Cake ni untuk baby boy ‘Zeyad Raef’ Selain 25 pcs sponge bob, fied juga order 75 pcs cup cake dg tema Baby. Ada cerita heboh di sebalik pembikinan cup cake ini.

Gambar sponge Bob tu, saya ikut contoh yg Fied bagi, bagi sesiapa yg empunya idea berbanyak terimaksih di ucapkan. semoga berkah.