Category Archives: Cake hantaran

Cake Hantaran bertunang White & brown Roses

hantaran bertunang

hantaran bertunang

Cake hantaran bertunang ni di tempah Laila, design cake daripada Laila.
I think it was taken from the internet.thank you to the owner of the original design/idea 🙂

credit to ‘Marks & Spencer’ engagement cake design 🙂

terimakasih kepada Laila sekeluarga.

Advertisements

Cake Hantaran bertunang

carrotcake

Cake hni untukmakan makan majlis bertunang Mukhlis & Humm. yg ni carrot cake. design simple 🙂 di tempah Laila
Terimakasih Laila 🙂

Cake hantaran purple

swirl01

swirl02

Cake hantaran’purple swirl’ ini di tempah SHida dari BNM,
thank you so much Shida 🙂

Wedding cup cake with fondant figures

wedding cupcakes

wedding cupcake with figurin

bridegroom

Wedding cup cakes with fondant figures. Not too bad for the first attempt lol :).masuk bakul angkat sendiri la…
tak sedar masa snap,jari pengantin lelaki ‘retak ‘ aka ‘ patah’ he..he..

sampin dia pun tak kemas sangat. ni sebab pening nak cari model sampin yg macam mane yg paling senang di buat :). Maklum la kan….amateur 🙂

Cake & cup cake Hantaran

wawahantaran1

wawacupcake

Cake & cupcake hantaran di order wawa. Cake menggunakan fondant , Royal Icing dan bunga daripada gumpaste.

Cup cake menggunakan topping Royal icing dan bunga fondant. Terimakasih wawa,atas sokongan selama ini 🙂

Red Roses MIni Cake

red roses mini cake

red roses mini cake

minicak03

Di sebabkan masih ada sisa carrot cake dekat peti sejuk tu, teringin pulak nak buat sample mini cake. akhirnya jadi macam ni. I pilih nama ‘ahmad dan aisyah’..sweet tak..he..he..

Cake kat dalam ni(base cake) boleh guna ape2 kek, tak kisah. sorry tak kemas sangat la 🙂
apapun not bad lah kan……masuk bakul angkat sendiri..ha..ha..

Cake & Cup cake Hantaran

Kek hantaran basket weave dan cup cake untuk Faz dari Klang.Cake ini sebenarnya ada handle dekat atas tu, macam cake basket weave with handle tu…handle daripada gumpaste flowers.
Thanks for order Faz 🙂

Ungu itu Love (sample)


I luve Ungu, ……..

Cake hantaran



Cake hantaran red swirl with lily flower from gumpaste. Ordered by Wawa, Thank you so much.

basketweave


Sesiapa yg nak order cake dg style basket weave with or without handling, now I am ready..he..he…bunga-bunga untuk handle tu bukan gumpaste ,tapi kalau nak guna bunga gumpaste pun boleh juga.