Category Archives: cartoon cake

Strawberry Shortcake for Karlina :)

strawberry shortcake

strawberry shortcake

Alhamdulillah dan terimakasih kepada Puan Kassina sekeluarga, kerana masih lagi setia order kek dg Happyninie Cakes.Strawberry shortcake cake ni untuk Karlina adik Karl. special request from Karlina nak kek Srawberry shortcake .
Alhamdulillah semua orang seronok dan suka dg cake ni. yg penting birthday girl pun happy.
thank you so much Puan Kassina sekeluarga

Mc queen for Nor Rifai

mcqueen

mcqueen

mcqueen

cookies

‘Demam’ Mc queen..he.he…satu lagi Cake cars, Mc queen ni special untuk Nor Rifai,sempena hari jadinya yg ke 3,
selain cake ni ada juga cookies stick dg tema yg sama, cars 🙂

Berbanyak terimakasih kepada Nora sekeluarga :)ALhamdulillah 🙂

Dora Cake for Nia

dora

dora

dora

Dora Birthday Cake for NIa , on her 4th bday ordered by Puan Lina 🙂
Terimakasih Puan LIna sekeluarga 🙂

Spiderman cake for ALif

alif

spiderman for alif

Cake spiderman untuk birthday Alif yang ke 5. ditempah PUan Suzie.
Terimakasih 🙂

Percy Train for KARL

percy Train

percy Train

percy Train

percy Train

SElamat Hari jadi yang ke 6 Karl 🙂

Percy Train Cake ni untuk KARL on his 6th birthday. repeat order daripada puan QIstina (maaf bila salah tulis nama ye :))
last year she ordered Thomas cake for karl’s 5th bday:)

Terimakasih atas kepercayaan yg diberikan kepada Happyninie cakes.

Mc Queen Car

mcqueen01

mcqueen02

mcqueen03

Teruja sangat-sangat masa buat cake ni….he..he..
dah lama teringin nak buat, tangguh..tangguh..finally 🙂
sayang nak potong kan…just pandang je..tak jemu2..gerammmm…..

AMIR & MIckey :)

AMir01

amir02

Cake ni untuk besday Amir, di order Puan Asma, idea deco pun daripada puan Asma.beliau ambil dari internet rasanye :).

mIx and Match kan ,jadinya macam ni lah 🙂
ALhamdulillah Puan Asma berpuas hati dg kek ni.

dan terimakasih juga kepada tuan punya original deco 🙂

Minnie Mouse Cake & Cupcakes

naylicake2

nayli01

cupcakeminnie

Stacking cake yg pertama kali saya buat :)Alhamdulillah selesai jugak 🙂

terimaksih benyak kepada einee kerana sudi order cake bertingkat ni. Ni order cake yg kedua,tahun lepas order kek angka 1 untuk nayli. sekarang ni Nayli dah 2 tahun 🙂 happy bday..semuga menjadi anak pandai,solihah:)

kek ni part yg paling susah adalah masa nak tampal big ribbon tu..hanya ALlah sahaja yg tahu, dan juga somene tu yg sabar sangat tolong saya ni :)..he..he..nasib baik dia tolong :). Tapi seronok kerana dapat menyiapkan kek ni, walaupun ada kekurangan sana-sini..minta maaf banyak2 lah ye.

mula-mula tu takut jugak nak delivery kek ni, tapi alhamdulillah sampai ke tangan einee dengan selamat.Thank you einee…

*idea cake ni daripada internet * thanks

Fondant figures’ cake for Myma

myma cake

Sapa-sapa yg follow blog ni pastilah perasan, saya pernah buat cake macam ni dulu 🙂
Cake ni cover bUtter cream, atas tu ade Thomas, Barney, Elmo, Pooh ,Mickey Mouse, Pocoyo,balon warna warni.

Ade kelainan ke :). Tak de..hanya ELmo dan Berney yg dulu dekat belakang ,sekarang pindah ke depan pulak he..he..
ups..ade lagi, thomas nampak gemook sangat 😦

Actually nak buat kek ini lain daripada yg dulu, tapi customer nak kek yg sama 🙂 so….tukar posisi je supaya nampak lain sikit 🙂

Special order daripada en.Taj untuk Myma.Terimakasih daun keladi 🙂
Semuga berpuas hati:)

MickeyMInnie for Meen&Haikal

MIckeyminnie

mickey minnie

Mickey Minnie cake for Meen & Haikal. ordered by Puan Nurul. Harap berpuas hati ye.Happy birthday for Meen & Haikal 🙂
ni cake penutup bulan januari 🙂