Category Archives: cookies

Yasmin cookies

cookies stick

25 pcs cookies ordered by Puan Zainab along with Princess birthday cake 🙂
Thank you 🙂

Advertisements

Biskut Bangkit Nyonya

bangket nyonya

Biskut Bangkit Nyonya ni adalah entry saya dalam NCC Bangkit Week 🙂
resipi saya dapat daripada myresipi.com . next time saye letak resipi tu kat sini ye.
susah sangat nak buka web tu 😦

wedding gown cookies

gown02

gown01

dah agak lama juga beli cutter bentuk gown ni 🙂 tak pernah guna pun:)
buat cookies ni pun mau dekat sebulan kot 😦
malas nak upload kat blog, sebabnya gambar tu sebenarnya tak cantik sangat. ada shadow kat sebelah tu. main snap jer.
cookies ni pun masih tahap belajar lagi 🙂 tak de idea macam mana nak lukis 🙂

ade lagi cookies yg belum di deco, nak carik idea lain pulak 🙂

Iman Sofiya is 4

iman sofiya

iman sofiya 4 year

Birthday Cake no 4, untuk Iman Sofiya. Ini adalah order ke dua dari Zai. dulu masa iman 2 tahun pun ade order dg Happyninie.
Selain cake zai ade juga order cookies dan kek lapis. Berbanyak terimakasih kepada Zai dan Family. Maaf tak dapat jumpa ari tu. terimakaish daun keladi 🙂

Nastar Cookies

Nastar cookies or wellknown as tart nenas.

Wedding Gift



Cookies as a wedding gift? why not? It’s beautiful and comel lah….he..he..
You can choose your own shape of cookies. I’ll do it for you. just tell me. Hope I can make your dream cookies come true.
I use Royal Icing and fondant as the decoration. If u see a picture on it. it calls edible image. which means it is edible.Boleh di makan,selamat. Made of sugar paper.

Cookies on a stick


How do you like cookies on a stick? Suka tak tengok cookies yang macam ni?.You can put your favourite cartoon character (made of edible image) on it. Or maybe your own pictures? why not?

Do you see the one ‘Love shaped cookie’? Yes, it made of fondant. So instead of royal icing you can have fondant applied on your cookies 🙂

Fancy Cookies

“Selamat hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir Bathin, Taqobalallohu minna wa minkum”

uuuhhh..finally I managed to post all my ‘Raya cookies’. There was a problem uploading the pictures. And today, after discussing with Mrs C, I still can’t upload ‘the proper pic’. Someone advice me to use free image hosting. And taraaa…..It worked, gambar dah proper pun..he..he..

Thanks to Mrs C and imageshack.us

Semprit tanpa telur @ oatmeal cookies



Brownies cookies