Category Archives: novelty cakes

Percy Train for KARL

percy Train

percy Train

percy Train

percy Train

SElamat Hari jadi yang ke 6 Karl 🙂

Percy Train Cake ni untuk KARL on his 6th birthday. repeat order daripada puan QIstina (maaf bila salah tulis nama ye :))
last year she ordered Thomas cake for karl’s 5th bday:)

Terimakasih atas kepercayaan yg diberikan kepada Happyninie cakes.

Advertisements

Mc Queen Car

mcqueen01

mcqueen02

mcqueen03

Teruja sangat-sangat masa buat cake ni….he..he..
dah lama teringin nak buat, tangguh..tangguh..finally 🙂
sayang nak potong kan…just pandang je..tak jemu2..gerammmm…..

Fondant figures’ cake for Myma

myma cake

Sapa-sapa yg follow blog ni pastilah perasan, saya pernah buat cake macam ni dulu 🙂
Cake ni cover bUtter cream, atas tu ade Thomas, Barney, Elmo, Pooh ,Mickey Mouse, Pocoyo,balon warna warni.

Ade kelainan ke :). Tak de..hanya ELmo dan Berney yg dulu dekat belakang ,sekarang pindah ke depan pulak he..he..
ups..ade lagi, thomas nampak gemook sangat 😦

Actually nak buat kek ini lain daripada yg dulu, tapi customer nak kek yg sama 🙂 so….tukar posisi je supaya nampak lain sikit 🙂

Special order daripada en.Taj untuk Myma.Terimakasih daun keladi 🙂
Semuga berpuas hati:)

Thomas Cake for MIKAEIL

thomasmikaeil

Cake dengan figurin Thomas, Green Percy, Red James.Hmm..color je lain-lain, nak buat juga face expression yg berbeza,,tapi susah ckit lah :)akhirnya pupil mata je yg lain 🙂

Figurin semua daripada fondant. cake tu cover buttercream. alhamdulillah mama Mikaeil ,Puan Jastina berpuas hati dg cake ini. terimakasih daun keladi. Happy 2nd Birthday to Mikaeil

Barbie Mariposa Cake

Barbie mariposa with standing edible image

Barbie mariposa

barbie Mariposa cake ini special untuk Nur khalisha di order puan Suzana dari Cheras. memang pandai lah Puan suzana cari contoh cake ni..very creative. Original design by Andrea’s sweetCakes hasil creativity dia memang cantik-cantik sume 🙂 I really appreciate your kindness Andrea 🙂

pembuatan cake Barbie mariposa ni amatlah mencabar 🙂 disebabkan saya tak de cutter bentuk daun, saya gunakan tangan saya ni untuk memotong dedaunan (sayap) tu dg menggunakan cutter. Satu..demi satu..alhamdulillah akhirnya berjaya menyelesaikan cake ini. Puan suzana nakkan kaler Pink and purple. Tapi napa purple tu jadi lain sikit on pic 😦

BTW, Alhamdulillah Puan Suzana berpuas hati dg cake ni,dia ada hantar sms ” Slm Ninie!Kek birthday vy cantik n sedap…ramai org puji!Tq:) “

terimakasih banyak puan suzana…Happy birthday Nur Khalisha 🙂

Danish with cartoon Figures


This is the second cake ordered in ‘one’ month (June) from Salwa’s family, Klang. Previously salwa sister ordered a Big Thomas Cake for Rifqi. And then not long after that,salwa emailed me,saying that her sister wanted to order another cake, because “katanya Cake tu sedap sangat” he..he…thanks for the compliment 🙂 .I really appreciated it.

She always gave me ‘unusual cake design (for me 🙂 ) bcause I’ve never made this kind of cake before. working with figures made of fondant..was really2 challenging.need to do them step by step, waiting for the fondant to dry up..etc..etc…

The idea of the cake was from Salwa,or Danish’s mom probably :). Only she requested to change two of the cartoon figures. and the idea of the cake design is actually come from choffles.

Big thanks to choffles, thanks for the ideas.

Thank you very much to Salwa,her sister (don’t know her name 🙂 and all salwa’s family.wish you all happy with the cake 🙂

Thomas for Rifqi

Thomas Birthday cake ini di order oleh Salwa dari Klang, untuk Rifqi Adam.Dulu Salwa juga pernah mengorder cake hantaran ,thanks. Adapun deco cake daripada Salwa, dia ada bagi gambar dari internet. Nak kek macam gambar tu. So apabila terjumpa cake yg ala2 cake ni jangan terkejut ya….

Terimakasih Salwa yang telah memeberi kepercayaan kepada saya untuk membuat cake hari jadi Rifqi. Semuga Rifqi menjadi anak yang sholeh 🙂 Terima kasih banyak 🙂 🙂