Category Archives: sculpted cakes

Thomas cake for KARL

Thomas cake untuk KARL

Thomas Karl

Karl is 5

Cake Thomas ni di order puan Qistina..dari Taman Desa. special untuk hari Jadi KARL yg ke 5 tahun. Pada tanggal 21 october. Happy birthday Karl…thank you very much to Karl’s MOm….

Advertisements

Formula car ??

formula01

formula02

Cake fondant Formula 1 yg tak siap lagi 😦
dah buat kenalah letak kat blog juga 🙂

Barbie Mariposa Cake

Barbie mariposa with standing edible image

Barbie mariposa

barbie Mariposa cake ini special untuk Nur khalisha di order puan Suzana dari Cheras. memang pandai lah Puan suzana cari contoh cake ni..very creative. Original design by Andrea’s sweetCakes hasil creativity dia memang cantik-cantik sume 🙂 I really appreciate your kindness Andrea 🙂

pembuatan cake Barbie mariposa ni amatlah mencabar 🙂 disebabkan saya tak de cutter bentuk daun, saya gunakan tangan saya ni untuk memotong dedaunan (sayap) tu dg menggunakan cutter. Satu..demi satu..alhamdulillah akhirnya berjaya menyelesaikan cake ini. Puan suzana nakkan kaler Pink and purple. Tapi napa purple tu jadi lain sikit on pic 😦

BTW, Alhamdulillah Puan Suzana berpuas hati dg cake ni,dia ada hantar sms ” Slm Ninie!Kek birthday vy cantik n sedap…ramai org puji!Tq:) “

terimakasih banyak puan suzana…Happy birthday Nur Khalisha 🙂