Category Archives: wedding cake

Wedding Cake

wedding cake

wed

Wedding Cake tempahan Nurul, terimakasih NUrul kerana sudi order dg saya Lagi. SElamat pengantin Baru untuk Adie & Aien 🙂

Advertisements

3 tiered wedding cake

ribbonwed03

ribbonwed01

3 tiered fondant wedding cake, ordered by wawa.
decorated with blue fondant ribbon, and gumpaste flower on top

Thank you 🙂

Red Roses MIni Cake

red roses mini cake

red roses mini cake

minicak03

Di sebabkan masih ada sisa carrot cake dekat peti sejuk tu, teringin pulak nak buat sample mini cake. akhirnya jadi macam ni. I pilih nama ‘ahmad dan aisyah’..sweet tak..he..he..

Cake kat dalam ni(base cake) boleh guna ape2 kek, tak kisah. sorry tak kemas sangat la 🙂
apapun not bad lah kan……masuk bakul angkat sendiri..ha..ha..

The Wedding

Thanks to kak Ninie yg telah berbaik hati kongsi gambar2 ni .
Yang ni Wedding cake versi ‘standing’ posing dg background yg cantik, kek pun nampak cantik..hi..hi…

Nampak pengantian tengah ready nak potong cake….Arba’ee dan Marwan. Arba’ee nampak cantik dg gown tu, senyum tak lekang dari bibirnya…Nampak happy sangat. semoga berkekalan. Insya Allah….

Purple Wedding Cake



3 tier purple wedding cake diorder oleh kak Ninie untuk Pernikahan adik dia.
Base cake Choc moist cake. Filling chocholate,Blueberry dan strawberry.
Gambar kat atas slightly diffferent from the original cake. I don’t know why. Maybe there was something wrong with the camera setting.

Terimakasih banyak-banyak kak Ninie 🙂 🙂

3 tier green roses


Wedding cake bertemakan rose hijau, Terimakasih untuk Fied dan family, yg telahpun sudi menempah cake dari Happyninie. Sebelum ni fied ada juga order fondant cake dengan birthday cake angka 2.

Selamat Pengantin Baru, selamat berbahagia, semuga berkekalan, membina keluarga sakinah ,mawaddah, rahmah. Insya Allah bahagia dunia akhirat. amin.

Wedding Cake

Musim kenduri kahwin nih..he..he…
cake diatas adalah 2 tier wedding cake, dengan blueberry filling. Menggunakan chocholate sponge cake ukuran 9 sebagai base dan 8 inchi di bagian atas.
Frosting cake menggunakan perisa Vanilla sedangkan border dan bunga menggunakan perisa mint. Perpaduan rasa coklat, blueberry ,vanilla dengan rasa mint yg segar…..